• image
  • image
  • image
image

Cum are loc igienizarea bebelușului până la căderea bontului ombilical

1. Oferă Comfort. Prima dată pune apă caldă într-un bazin, adăugând în funcție de necesități. Ia-ți câteva minute pentru a vorbi cu bebelușul și liniștește-l. Acum dezbracă-l, cu excepția scutecelului, și învelește-l într-un prosopel.
 
2. Ochi. Ține capul copilului și sterge ușor în jurul fiecărui ochi cu un disc de curățare din bumbac umezit cu apă caldă. Avantajul folosirii discurilor de curățare din bumbac este că acestea nu lasă puf. Utilizează un nou disc de bumbac pentru fiecare ochi și șterge întotdeauna de la colțul interior al ochiului spre exterior. Dacă nu există nicio crustă (mucus uscat), zona ochilor nu trebuie să fie spălată. Nu spălați ochiul în sine.
 
3. Fața. Folosind un disc de curățare din bumbac umed sau un prosopel moale șterge în jurul gurii bebelușului, a nasului și a întregii fețe, dinspre centru spre exterior. Concentrează-te pe zonele din spatele urechilor, de sub bărbie și la cutele din zona gâtului. Amintește-ți ca niciodată să nu introduci nimic în canalul urechii sau al năsucului. Tamponează ușor cu un prosopel uscat.
 
4. Păr. Cât bebelușul este înfășurat în prosopel, poziționează-ți brațul sub spatele lui și sub cap. Udă cu mâna rămasă liberă părul bebelușului cu un prosopel. Aplică o cantitate mică de spumant, cum ar fi Spumantul JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® care este special conceput pentru a nu produce usturimi ochilor și masează-i ușor tot capul. Capul bebelușului tău are un punct moale (numit fontanelă), unde craniul nu a fost încă pe deplin închis. Poți să atingi și să speli ușor zona aceasta în siguranță. Clătește părul copilului cu apă până când spumantul este eliminat. Pune bebelușul jos, șterge-i capul ușor și pune-i gluga prosopului pe cap pentru a-i ține cald.
 
5. Zona Scutecelului. Păstrează-i capul și partea superioară a corpului acoperite cu colțul prosopului în timp ce scoți scutecelul. Spală zonele scutecelului cu apă curată caldă și loțiune de curățare delicată sau șervețele speciale: în cazul fetițelor doar șterge ușor zona dinspre față înspre spate. In cazul unui băiat necircumcis, spală penisul și zona genitală, evitând tragerea înapoi a prepuțului, și, de asemenea, ștergeți din față înspre spate.
 
6. Protecție. Înainte de a îmbrăca bebelușul, îi poți aplica pe piele produse de îngrijire pentru piele delicată, pentru a o hidrata și a-i menține starea de liniște și confort. Loțiunea JOHNSON'S® Baby este testată împotriva alergiilor și suficient de ușoară pentru bebelușul tău. Este, de asemenea, o idee bună să folosești o cremă de protecție în zona scutecelului pentru a proteja împotriva erupțiilor cutanate datorate scutecelului. JOHNSON'S® Baby Nappy Care Cream oferă protecție ușoară și blândă.
 
7. Îmbrăcarea. Acum îmbracă bebelușul și învelește-l într-o pătură ca să-i țină de cald. Ține copilul aproape și bucură-te de timpul petrecut împreună.