• image
  • image
  • image
image

Cum îi faci băiță bebelușului

Poți să îmbăiezi sugarul într-o chiuvetă obișnuită de bucătărie (cu robinetul întors și prosoape moi sau un cu un dop așezat în partea de jos) sau într-o cădiță mică pentru copii pusă în cadă pentru a facilita controlul asupra copilul. Să înceapă distracția bălăcelii acum! 
 
Începe cu doar câțiva centimetri de apă caldă (nu fierbinte) - temperatura ideală a apei este de 37 grade C. Amestecă apa cu mâna pentru a te asigura că nu există zone fierbinți și întotdeauna verifică temperatura apei cu interiorul încheieturii mâinii înainte de a pune copilașul în apă.
 
Folosind brațul pentru a sprijini ușor spatele copilului, capul și gâtul acestuia, pune-l ușor în cădiță. Continuă să îl sprijini cu un braț în timp ce îi faci băiță cu cealălalt.
 
Începe prin stergerea cu grijă a ochișorilor bebelușului cu un tampon de bumbac umezit cu apă curată, caldă. Folosește un nou tampon de bumbac pentru fiecare ochi și șterge întotdeauna de la colțul interior al ochiului spre exterior. Apoi, folosind un prosop moale, șterge-l în jurul guriței, nasucului și întregii fețe, începând dinspre interior spre exterior. Curăță cutele din zona gâtului și nu uita partea din spatele urechilor!
 
Pentru copiii mai mici, udă un prosop cu apă caldă și folosește o loțiune de curățare delicată, cum ar fi JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® Bath. Dacă bebelușul tău are mai mult păr, este posibil să ai nevoie de un șampon delicat, cum ar fi șamponul JOHNSON'S® Baby NO MORE TEARS® Shampoo. Pentru a spăla părul copilului, udă prosopul și aplică o cantitate mică de șampon pentru copii sau loțiunea JOHNSON'S® Baby TOP-TO-TOE® Bath. Masează-i tot capul. Să nu îți fie frică să speli zonele moi (fontanelele). Clătește prosopelul bine cu apă caldă. Inmoaie-l mai bine în apă și șterge șamponul de pe capul bebelușului.
 
Spală zona scutecelului la final. La fetiță, curăță zona genitală spălând din față spre spate. La băiețelul necircumcis se spală ușor penisul și zona genitală, de asemenea, spălând din față spre spate și uscând bine. Evita tragerea înapoi a prepuțului.

Acum, lasă copilul să stea câteva momente în cadiță să se bucure de apa caldă. În general, nou-născuților le place acest moment. Se toarnă câte puțină apă peste corpul copilașului pentru a-l menține cald. Nu turna apă direct de la robinet fiindcă temperatura apei se poate schimba brusc.

Fii atentă la scoaterea bebelușului din cădiță. Ține-l de subsuori cu ambele mâini, având grijă să-i sprijini capul și învelește-l într-un prosop. Strânge-l în brațe pentru un moment. Acesta este un alt moment frumos pentru bebelușul tău: înfășurat în prosop, se va simți protejat și confortabil.

Usucă-i bine toate zonele pielii fiindcă umiditatea în exces poate duce la iritare. Înainte de a-l imbrăca, aplică o cremă hidratantă delicată pentru a-i păstra pielea hidratată. Loțiunea hipoalergenică JOHNSON'S® Baby Lotion este demonstrat clinic ca fiind delicată și blândă. De asemenea, poate vei dori să folosești JOHNSON'S® Baby Oil. Ia-ți câteva momente si masează-i piciorușele, spatele și abdomenul cu loțiune sau ulei, pentru a-l ajuta să se relaxeze.

Aplică un strat subțire de cremă în zona scutecelului pentru a ajuta la protejarea împotriva erupțiilor cutanate provocate de scutecel.

Învelește bebelușul într-o pătură pentru a-l menține cald. Înfășoar-o in jurul piciorușelor și mijlocului. Acum poți să îi perii părul cu o perie moale.

Băița este un mod perfect de a crea o diferențiere între "timpul ocupat" și "ora de culcare", în timp ce te bucuri de câteva clipe petrecute alături de bebeluș. Acum copilașul tău frumos și curat se simte bine și confortabil învelit în păturică. Tocmai la timp pentru un cântecel de leagăn. Bucurați-vă!