• image
 • image
 • image
image

Igiena bebelușului până la căderea bontului ombilical

Până când se vindecă și cade (de obicei, într-o săptămână sau două), bebelușul poate să fie curățat cu un burete sau cu un prosopel.
 
 1. Așează bebelușul pe un prosop moale sau folosește o păturică pe care o vei schimba ulterior. Sprijină capul copilului și menține-i mâinile de-a lungul corpului.
   
 2. Curăță în jurul fiecărui ochi - de la colțul interior spre exterior - foloseşte un tampon de vată înmuiat în apă caldă pentru fiecare ochi în parte.
   
 3. Păstrează bebelușul acoperit cu un prosop pentru a-i ține de cald: descoperă numai zona pe care o speli. Folosind un prosop umed, cald și loțiune de curățare delicată pentru bebeluși (cum ar fi JOHNSON’S® Baby Top-To-Toe® Bath) spală brațele, picioarele, abdomenul și zona scutecelului, în această ordine. Curăță întotdeauna zona scutecelului din față spre spate. Curăță bontul ombilical, separat, cu un tampon de vată înmuiată în apă curată.
   
 4. În cazul în care nou-nascutul are păr, curăță-l cu soluție pentru bebeluși și clătește-l cu apă.
   
 5. Apoi, usucă copilul în aceeași ordine în care l-ai spălat, de sus până jos. Uscucă complet, fără a freca prea tare. Apoi învelește-l într-un prosop uscat, cu glugă.

 

Pentru informații suplimentare, vizionează clipul modalități de îmbăiere și ghidul-pas-cu-pas.