• image
 • image
 • image
image

Masajul bebelușului

Studiile au arătat că masajul poate relaxa bebelușii, le poate îmbunătăți somnul și îi poate calma atunci când aceștia sunt irascibili. Masajul bebelușului ar trebui să dureze aproximativ 15 minute. Nu îți faceți griji dacă ai la dispoziție doar cinci sau zece minute: chiar și un masaj scurt este bun pentru bebelușul tău. Alege o cameră încălzită, unde nu e zgomot și dă drumul la muzică în fundal, dacă vrei.

Folosirea unei loțiuni sau a unui ulei te va ajuta, rezultând astfel un masaj mai liniștitor. Asigură-te că folosești un produs care este suficient de blând pentru pielea sensibilă a bebelușului. Indiferent dacă alegi loțiune sau ulei, pune în palmă o cantitate mică și freacă-ți mâinile pentru a o distribui uniform.

Încearcă următoarele sugestii:

 • Odihnirea mâinilor - Începe masajul odihnindu-ți ușor mâinile pe burtica bebelușului. Această tehnică de repaus este folosită înainte de masarea oricărei zone a corpului și este o modalitate bună pentru ca bebelușul tău să se simtă în siguranță și să se bucure de atingerea ta.
   
 • Piciorușele – Cu o mână, ține cu grijă glezna bebelușului. Pune cealaltă mână în partea de sus a coapsei bebelușului, înfășurând-o în jurul piciorului și apoi coboară până la gleznă. Repetă atingerile ritmice, ferme, dar blânde, întâi cu o mână, apoi cu cealaltă.
   
 • Burtica – Atunci când este vindecat cordonul ombilical al bebelușului, un masaj blând pe burtică poate ajuta la digestie și la înlăturarea durerilor de burtică.
   
 • Spatele – Ținând bebelușul aproape de piept, masează-i spatele începând de la gât până la partea de jos.

Pe măsură ce îi vei face bebelușului mai multe masaje, vei ajunge treptat la o rutină care va funcționa cel mai bine pentru amândoi. Cu toată dragostea și atenția concentrată pe acesta, tu și copilul tău veți fi cu adevărat în legătură.

Pentru mai multe detalii cu privire la masajul bebelușului pentru diferite vârste, te rugăm să vizitezi secțiunea noastră de masaj.