• image
  • image
  • image
image

Relaxare

Cei mai mulți bebeluși plâng în medie două ore pe zi în primele trei luni. Deci, chiar dacă acest plâns poate fi derutant, este, de asemenea, ceva normal. Pentru confortul bebelușului, încearcă mai întâi să determini cauza disconfortului lui. Îi e foame? Are gaze? Trebuie să i se schimbe scutecelul? Este timpul pentru un somn? Este agitat din cauza zgomotului, a luminii sau a activității din jurul lui?

Dacă sursa disconfortului lui o reprezintă una dintre aceste cauze, respectiv foamea, gazele, sau un scutecel umed, soluțiile sunt evidente. Pentru a ajuta la calmarea unui copil somnoros sau foarte agitat, ține-l pe umăr în timp ce-l balansezi ușor. Cântă-i sau vorbește-i încet – liniștește-l șoptindu-i că este totul ok, folosind o voce calmă. Poate ajuta, de asemenea să-l mângâi pe spate în tot acest timp. Încercă poziții diferite pentru a găsi una care este confortabilă pentru amândoi.

De luat în considerare: copilul nu are prea multă mobilitate în primele câteva săptămâni și poate striga după ajutor în cazul în care este într-o poziție incomodă în pătuț. Poți să-l ajuți schimbându-i ușor poziția, dar pentru siguranță, pentru somn să îl poziționezi mereu pe spate.

Dacă bebelușul plânge insistent sau dacă iți faci griji de orice fel, consultă medicul de familie sau pediatrul.