• image
  • image
  • image
image

Schimbarea pielii bebelușilor

Studiile au pus în lumină diferențele mari între adult și pielea bebelusului. Pielea bebelușului este mai "activă" decât pielea adulților – fiind în mod constant în curs de dezvoltare într-un ritm rapid. Este mai vulnerabilă la factori care pot provoca iritații, la schimbările de temperatură și la schimbările de umiditate. Prin urmare, trebuie să protejezi pielea bebelușului de schimbările de mediu și de produsele dure. De asemenea, va trebui să te asiguri că pielea este hidratată corespunzător, pentru a menține o barieră sănătoasă împotriva bacteriilor și a altor infecții.

Dacă te afli in postura in care ii speli fața și mâinile mai des, acum este un moment bun pentru trecerea la o loțiune de curățare care restabilește ușor nivelul de hidratare în timp ce curăță delicat pielea bebelușului. Spumantul hidratant JOHNSON'S® Baby este special creat cu o picătură de ulei pentru copii pentru a curăța și hidrata delicat pielea bebelușului.

După spălarea bebelușului, folosește întotdeauna o cremă hidratantă. Pielea bebelușului absoarbe apa rapid, dar se pierde la fel de repede. De aceea, hidratarea regulată a pielii bebelușului este o modalitate bună de a o proteja împotriva uscăciunii.

O modalitate minunată de a monitoriza sănătatea pielii bebelușului este prin masaj. Acesta vă oferă oportunitatea de a verifica întreaga suprafață a pielii și a verifica gradul de uscare sau de frecare a acesteia. Acesta nu este singurul beneficiu: în timp ce bebelușul crește și trece prin schimbări de dezvoltare, masajul poate ajuta la ușurarea tranzițiilor. Oferă, de asemenea, multe beneficii emoționale și fizice pentru bebeluș în perioada de creștere:

  • Îl calmează atunci când este agitat - a fost dovedit că masajul reduce circulația de cortizol, hormonul care determină nivelul de stres din sânge.
  • Crește senzația de stare de bine - a fost demonstrat că masajul stimulează endorfinele, care pot ridica starea de spirit a bebelușului.
  • Eliberează gazele și împiedică constipația – mângâierea burticii poate ajuta la dispersarea aerului.
  • Eliberează tensiunea cauzată, de exemplu, de erupția dinților.
  • Relaxează mușchii brațelor și a picioarelor.
  • Și, bineînțeles, îl ajută să dezvolte o relație strânsă și de încredere cu tine. 

Masajul bebelușului poate fi, de asemenea, calmant și relaxant și pentru tine. Știind că atingerea ta este reconfortantă pentru bebeluș, te poate face să te simți fericit și încrezător ca părinte. Amintește-ți doar să urmezi indiciile bebelușului pentru a afla dacă acesta se bucură de masaj. Și asigură-te că veți folosi o cremă hidratantă sau o loțiune de masaj. Cele mai bune alegeri includ Loțiunea JOHNSON'S® Baby și Uleiul JOHNSON'S® Baby. Oricare dintre ele te decizi să le utilizezi, vei afla că masarea copilului este un mod minunat de a te apropia și de a ajuta la menținerea pielii sănătoase a acestuia.

NOTĂ: Nu masa bebelușul dacă acesta este bolnav sau în cazul în care a fost proaspăt imunizat - zona de injectare poate fi încă inflamată.

Pielea bebelușului se va schimba rapid de-a lungul anilor, pe măsură ce va crește. Aceasta este foarte diferită de a ta - are nevoie de protecție suplimentară pentru a o păstra curată, hidratată și sănătoasă. Amintește-ți, o piele sănătoasă nu reprezintă doar un factor estetic. Pielea sănătoasă, hidratată corespunzător, formează o barieră împotriva bacteriilor și a altor infecții. Așadar, începe acum protejarea sănătății pielii bebelușului tău pentru o perioadă îndelungată.

Pentru mai multe informații cu privire la masajul bebelușului, vezi ghidurile noastre cu privire la masaj.