• image
  • image
  • image
image

Opiniile au fost împărțite

Până în prezent, a existat o lipsă a dovezilor solide cu privire la delicatețea loțiunilor de curățare față de curățarea doar cu apă a nou-născutului. Profesioniștii din domeniul sănătății (HCPs) trebuie de multe ori să se bazeze pe experiență și tradiție atunci când se decid ce sfat să dea noilor mămici.

Unii HCPs cred că dovezile susțin apa ca fiind singura metodă de curățare blândă, în timp ce alții se îndoiesc de eficacitatea acesteia.1 Dezbaterea a continuat timp de mai mulți ani, fără niciun progres. Am sprijinit Universitatea din Manchester în realizarea celor mai mari două studii clinice controlate randomizate (SCR) efectuate până în prezent care implică produse de curățare a pielii și a nou-născuților. Independent conduse, studiile au comparat curățarea cu loțiunile JOHNSON’S® Baby cu cea efectuată doar cu apă, în scopul clarificării confuziei și furnizării dovezilor solide, care pot fi de încredere atât pentru mămici, cât și pentru specialiștii din domeniu.

 

1. Lavender, T., Bedwell, C., Tsekiri-O’Brien, E., și col. Un studiu de explorare calitativ al viziunii profesioniștilor din domeniul sănătății și femeilor asupra practicilor de îmbăiere a nou-născuților. Profesia de moașă bazată pe dovezi. 2009;7(4):112–21.