• image
  • image
  • image
image

Studiu randomizat ”produse de spălare vs. apă”

Acest studiu controlat prospectiv randomizat, de non-inferioritate, a comparat efectul loțiunii JOHNSON’S® Baby TOP-TO-TOE® Bath vs apă asupra pierderii de apă trans-epidermică (TEWL) la nou-născuți.

TEWL (cantitatea de apă care se pierde prin piele) este mai mare la nou-născuți decât la copiii mai mari și arată că bariera pielii este mai puțin matură. Acest lucru înseamnă că nou-născuții sunt susceptibili de a fi mai vulnerabili la amenințări ale mediului.

Nou-născuții (n = 307) au fost repartizați aleatoriu într-un raport de 1:1. După două săptămâni, loțiunea de baie TOP-TO-TOE®. s-a dovedit a nu fi inferioară apei simple în ceea ce privește pierderea trans-epidermică de apă (12,8 g/m2/h pentru grupul de spălare vs 12,5 g/m2/h, p = 0,880).

După 4 săptămâni, obiectivul secundar de hidratare a fost statistic mai mare în grupul cu loțiunea de baie TOP-TO-TOE® Bath, dar nu într-o măsură semnificativă clinic. Nu au existat alte diferențe semnificative între alte obiective secundare. În urma studiului, mamele din grupul TOP-TO-TOE® Bath au mai multe șanse de a continua cu regimul de spălare decât cele din grupul numai cu apă simplă. Acest lucru sugerează o preferință pentru produsele JOHNSON’S® Baby.

Acum există dovezi pentru a încuraja mamele să facă o alegere sigură, indiferent de metoda pe care decid s-o utilizeze.

Lavender, T., Bedwell, C., Roberts, S. A., și colab., Studiu controlat randomizat de evaluare a unui produs de spălare la bariera pielii la nou-născuți sănătoși, pe termen lung. Jurnalul de obstetrică, ginecologie și nursing neonatal. Publicat online în avans. DOI: 10.1111/1552-6909.12015