• image
  • image
  • image
image

Studiu randomizat ”șervetele umede vs. apă”

Acest studiu a fost un studiu prospectiv, cu evaluare în orb, echivalență randomizată controlată pe copiii născuți la termen, sănătoși (n = 280).

Participanții au fost recrutați în termen de 48 de ore de la naștere și repartizați aleatoriu, având zone diferite curățate cu șervețele JOHNSON’S® Baby Extra Sensitive pentru piele sensibilă sau apă și vată (n = 140 pentru fiecare grup).

Hidratarea pielii a fost măsurată la 48 de ore și 4 săptămâni după naștere și s-au comparat rezultatele. Rezultatele secundare au inclus schimbări în pierderea de apă trans-epidermică, pH-ul pielii, prezența de contaminanți microbieni ai pielii și raportul mamei și al moașei cu privire la dermatita de șervetel.

Șervețelele umede s-au dovedit a fi echivalente cu apă și vată de bumbac în termeni de hidratare a pielii. Dermatita de șervețel raportată de mămici a fost numeric mai mare în grupul cu apă (p = 0,025), dar nu au existat diferențe semnificative în alți termeni secundari.

Acum ai dovezi pentru a încuraja mamele să facă o alegere sigură, indiferent de metoda pe care decid s-o utilizeze.

 

Lavender, T., Furber, C., Campbell, M., et al. Efectele utilizării șervețelelor igienice de nou-născuți asupra pielii nou-născuților. Studiu randomizat, cu evaluare în orb, cu echivalență controlată. BMC Pediatrics 2012;12:59.