• image
  • image
  • image
image

Rezumat

Pe măsură ce petreci mai mult timp cu bebeluşul tău, veţi învăţa să îi citești plăcerile, dorinţele şi emoţiile. Vei şti care este cel mai bun moment pentru alint, joacă şi relaxare. Dacă jocul îndelungat sau alintul îl fac pe bebeluş să fie iritabil, lăsă-l să se odihnească şi încercă mai târziu – îți va arăta când este momentul să îi acorzi atenţie!

Deci, cât de importantă este atingerea? Ca şi prima noastră limbă, aceasta te ajută să creezi o strânsă legătură cu copilul. Şi o legătură strânsă poate ajuta bebeluşul să se simtă în siguranţă, să plângă mai puţin şi să îi fie mai bine în general. Fiind una dintre cele mai importante modalităţi care te ajută să ai o legătură cu bebeluşul tău.

Notă: Dacă simţi că nu ai energia sau puterea de a crea o legătură cu nou-născutul, te rugăm să iei legătura cu medicul tău. Este posibil să suferi de depresie postnatală, o stare psihică care poate fi rezolvată. Nu gândi "este totul în capul meu " şi nu încerca să rezolvi singură problema. Este important – atât pentru tine cât şi pentru bebeluş să cereţi ajutor.