• image
  • image
  • image
image

Schimbări de pigmentare?

Cloasma

(modificări de pigmentare pe față și pe gât)

De asemenea, cunoscută sub numele de "mască de sarcină", cloasma are aspectul unor pete închise la culoare pe frunte, obraji și gât. Este cauzată de o creștere a producției de melanină, pigmentul de bronzare, care protejeaza pielea împotriva razelor ultraviolete.

Expunerea la lumina soarelui va închide la culoare petele, ceea ce le va face mai evidente. Este necesar să îți protejezi pielea cu o cremă cu factor ridicat (SPF30 sau mai mult) și / sau pălărie ori de câte ori mergi afară. Dacă ţi se pare că aceste pete sunt inestetice, încercă să aplici fond de ten. Acestea vor începe să se estompeze în termen de trei luni de la nașterea copilului.

Linea Nigra

(linia de culoare închisă de pe abdomen)

Aceasta este o linie de culoare închisă, pe verticală, până la un centimetru lățime, care apare pe mijlocul stomacului, trecând adesea de ombilic. Aceasta tinde să apară în al doilea trimestru de sarcină și este cauzată de pigmentarea pielii, în zona în care mușchii abdominali se întind și se separă ușor pentru a face loc bebelușului pe măsură ce crește.

Această linie de pigmentare va dispărea în câteva săptămâni de la naștere, dar va fi necesar un masaj blând pentru a elimina pielea uscată din această zonă. Vei observa alte zone cu pigmentare - cum ar fi sfârcurile, alunițele și pistruii – aceștia din urmă se pot întuneca și dar efectele vor dispărea cu timpul.

Schimbări de pigmentare?

Ce altceva pot face cu privire la aceste modificări de pigmentare?

Cunoscând pericolul apariției cloasmei, cât și apariția liniei negre (linea nigra), asigura-te că obții suficient acid folic prin luarea unui supliment și consumând alimente bogate în folați (forma naturala de acid folic), cum ar fi: cerealele integrale și legumele cu frunze verzi. Cercetările sugerează că deficiențele de acid folic pot crește decolorarea pielii.