Skip to main content
Search

Cu produsele corecte și cu puțină răbdare, timpul petrecut pentru îngrijirea părului copilului poate însemna mult mai mult. Atingerea dumneavoastră blândă și aromele familiare ale produselor JOHNSON’S® pentru părul bebelușului ajută la dezvoltarea micuțului și a legăturii dintre voi.

Uneori, îngrijirea părului bebelușului poate fi foarte dificilă. Dar dacă nu aveți grijă de părul celui mic, acesta se poate usca și încurca, ceea ce afectează sănătatea scalpului și a pielii.

Iată câteva sfaturi utile pentru a avea grijă de părul copilului fără agitație și fără lacrimi.

Nu uitați de distracție

Deși celor mai mulți copii n-o să le placă niciodată să îi spălați pe cap, faceți tot posibilul să fie cât mai confortabil pentru ei. Cântați un cântec împreună. Spuneți-i micuțului că îi faceți un masaj pe cap în timp ce JOHNSON’S® sampon. Lăsați-l să sufle bulele de spumă în acest timp. Distracția este fundamentală, iar atingerea dumneavoastră are puterea de a-l calma pe copil, ceea ce îmbunătățește și calitatea somnului atunci când face parte din rutina de culcare 

Pieptănați părul cât este umed

Imediat după ce ați spălat părul cu șampon și balsam, pieptănați-l cu un pieptene cu dinți rari și descurcați-l înainte să se încurce și mai rău. Nu folosiți niciodată o perie pe părul umed. Pentru a putea descurca părul subțire și drept sau gros și cârlionțat, folosiți spray-ul de descurcare JOHNSON’S® șampon No More Tangles®.

Alegeți tunsoarea potrivită

Dacă are tunsoarea potrivită, părul copilului ar trebui să fie relativ ușor de îngrijit. Dacă copilul are părul cârlionțat, vă recomandăm părul tuns drept, fără perciuni. Dacă copilul are părul foarte gros sau ondulat, tunsoarea în scări poate ajuta părul să nu se încurce prea des. Vorbiți cu un coafor despre opțiunile pe care le aveți la dispoziție.

Protejați ochii copilului

Niciunui copil nu îi place să îi intre ceva în ochi, deci îi puteți pune un cozoroc sau îi puteți clăti părul în timp ce stă cu capul pe spate, ca să nu îi ajungă apă pe față.

Ochii unui nou-născut încă se dezvoltă. Comparativ cu adulții, nou-născuții clipesc mai rar, au mai puține lacrimi, iar reflexul clipitului apare mai târziu, motiv pentru care este mai probabil ca o substanță nedorită să le pătrundă în ochi și să le provoace iritații.

Ca să nu aveți probleme la momentul băiței, încercați JOHNSON’S® șamponul cu formula noastră JOHNSON’S® șampon No More Tangles®—conceput pentru bebeluși și copii mici. Este delicat pentru scalp și la fel de prietenos cu ochii ca apa pură.

Protejați părul împotriva umflării și a altor aspecte nedorite

Dacă copilul are părul cârlionțat, sunt șanse ca acesta să se înfoaie sau să se umfle dacă afară plouă sau este umed. Părul drept se poate ridica atunci când ieșiți afară și aerul este rece și uscat. În funcție de condițiile meteo, aplicați gel sau balsam fără clătire JOHNSON’S® Balsam-spray No More Tangles® pe părul copilului pentru a-l ține sub control. Încercați să îi aranjați părul prinzându-l într-o coadă, de exemplu. De asemenea, puteți folosi balsamul nostru fără clătire.

Atenție la părul încurcat

Comparativ cu părul adulților, părul bebelușilor este mai subțire și mai predispus la încurcare și rupere. Dacă părul este încurcat, încercările de a-l peria se pot lăsa cu țipete. Însă cu ajutorul produselor adecvate, pieptănatul cu delicatețe poate deveni o altă șansă de a vă conecta cu copilul.

Uneori, părul gros și cârlionțat se poate încurca foarte ușor. Pentru a-l pieptăna și a-l descurca cu ușurință, vă recomandăm un șampon 2-în-1 care acționează și ca șampon, și ca balsam deopotrivă. Încercați JOHNSON’S® șamponul pentru bebeluși pentru descurcarea părului. De asemenea, vă recomandăm să spălați părul în direcția în care se așază.

Pentru o aranjare suplimentară în timpul descurcării, încercați balsamul fără clătire JOHNSON’S® Balsam-spray No More Tangles® .Periați mai întâi de la vârful firelor de păr, apropiindu-vă treptat de scalp.

Protejați părul lung în timpul nopții — nu îl lăsați niciodată prins cu agrafe sau cu elastice. Dacă este destul de lung, îl puteți împleti înainte de culcare.

Folosiți doar produse delicate

Părul bebelușilor și al copiilor este foarte diferit de părul adulților și are nevoie de produse foarte diferite pentru a rămâne curat și sănătos. Este important să îngrijiți părul copiilor folosind produse delicate, cu ingrediente adecvate, concepute special pentru ei. Folosiți un șampon îmbogățit cu balsam pentru părul delicat al bebelușului dumneavoastră. Vă recomandăm să fiți atent și la parfum, fiindcă mirosul este simțul cel mai asociat cu memoria și s-a demonstrat că aromele cunoscute și plăcute, precum aromele produselor pentru bebeluși de la JOHNSON’S®, îmbunătățesc starea de spirit și de alertă a micuților.

Pentru a încuraja copilul să coopereze în timpul îngrijirii părului, lăudați-i aspectul fizic și folosiți aprecieri pozitive. Cu o îngrijire corespunzătoare a părului, puteți elimina încurcarea, iar pieptănatul va deveni mai simplu pentru amândoi.

Back to Top