Skip to main content
Search

O altă modalitate de a vă asigura că momentul băiței înseamnă mai mult este să îl folosiți ca un timp în care micuțul învață și descoperă pe măsură ce crește. Dacă vă jucați în baie cu copilul, împreună cu numeroase obiecte precum cănuțe, ulcioare și cărți, acesta va învăța lucruri noi și își va dezvolta legătura cu dumneavoastră.

Copilul își dezvoltă încrederea în sine când poate să se ocupe de el însuși și de rățușcă, sau când își dă seama cum să spargă baloanele de spumă. Capacitatea de gândire îi este stimulată atunci când își folosește imaginația ca să se joace și când face legături între ceea ce vede în cărți și viața „reală”. Atunci când întoarce paginile cărții își dezvoltă competențele de limbaj și mușchii de la degete și de la mâini și învață cuvinte noi în timp ce citiți împreună.

Dezvoltarea socio-emoțională

Ce puteți faceCe învață copilul dumneavoastră
Întrebați copilul dacă ar vrea să încerce să se spele singur.Că se poate ocupa de propria persoană și că este de ajutor.
Lăudați descoperirile și realizările copilului. Spuneți-i cât de bine se descurcă, de exemplu să își spele și să își îngrijească rățușca.Spuneți-i că este important și capabil.
Ajutați-l să facă față tranzițiilor anunțându-l când urmează să se încheie băița și lăsându-l să ia cu el o jucărie preferată.Că sentimentele lui sunt importante și că îl veți ajuta să gestioneze situațiile dificile.

Competențe de limbaj și de gândire

Ce puteți faceCe învață copilul dumneavoastră
Explorați împreună cărțile de baie. Invitați-l să vă arate obiectele pe care le cunoaște. Arătați-i legătura dintre ceea ce vede în carte și obiectele din lumea „reală”.Cuvinte noi și să iubească cărțile și lectura, oricând, oriunde.
Vorbiți cu copilul despre ceea ce faceți împreună în timpul băiței. Puneți-i întrebări: Rățuștei îi este sete? Rățușca trebuie spălată?Că este un bun comunicator. Că își poate dezvolta propriile idei..
Ajutați-vă copilul să știe să rezolve probleme, de exemplu arătându-i cum să dea cu săpun pe burete sau cum să găsească pagina din carte pe care o caută.Că poate face față provocărilor cu care se confruntă.

Dezvoltarea fizică

Ce puteți faceCe învață copilul dumneavoastră
Oferiți-i multe obiecte diferite, sigure, pe care să le poată explora în baie.Cum să își folosească degetele și mâinile pentru a face lucrurile să funcționeze, de exemplu să apuce bine ulciorul și să îl scufunde în apă înainte să toarne.
Arătați-i în ce fel își folosește corpul ca să facă lucruri, de exemplu ca să spargă baloanele de spumă.Ca are un corp puternic, care poate face multe lucruri minunate. Aceasta îi dezvoltă încrederea în sine.

Rețineți, momentul băiței este distractiv, dar trebuie să vă asigurați că bebelușul este în siguranță întotdeauna. Nu lăsați NICIODATĂ bebelușul singur în apă. Nici măcar o secundă. Deci pregătiți dinainte toate lucrurile de care veți avea nevoie pentru baie și lăsați să intre mesageria vocală. De asemenea, asigurați-vă că boilerul este setat la mai puțin de 50 de grade Celsius pentru a preveni eventualele opăriri.

 
Back to Top