Skip to main content
Search

Atingerile delicate și iubitoare în timpul băiței bebelușului și timpul de giugiuleală de după aceea sprijină dezvoltarea fericită și sănătoasă a bebelușului. Însă JOHNSON’S® Global Bath Time Report a constatat că, deși 84% dintre părinți spun că momentul băiței reprezintă unele dintre cele mai frumoase momente petrecute cu micuțul, mulți îi subestimează puterea și avantajele. and benefits.

Atingerile delicate și iubitoare în timpul băiței bebelușului [link to 4.1] și timpul de giugiuleală de după aceea sprijină dezvoltarea fericită și sănătoasă a bebelușului. Însă JOHNSON’S® Global Bath Time Report a constatat că, deși 84% dintre părinți spun că momentul băiței reprezintă unele dintre cele mai frumoase momente petrecute cu micuțul, mulți îi subestimează puterea și avantajele.

Noile descoperiri științifice au arătat că experiențele multisenzoriale sunt fundamentale pentru modelarea creierului în creștere al bebelușului. Cu ocazia băiței se activează și alte simțuri, precum atingerea, văzul, mirosul și auzul, deci băița este un moment excelent pentru a stimula dezvoltarea bebelușului.

Social-Emotional Development

Ce puteți faceCe învață copilul dumneavoastră
Distrați-vă și sărbătoriți realizările copilului dumneavoastră, precum faptul că stoarce apa din burete sau face o jucărie să plutească.Arătați-i că vă bucurați că este inteligent și competent și că vă încântă să descoperiți lucruri împreună.
Explorați lumea și jucați-vă cu apa, de exemplu dând din mâini înainte și înapoi pentru a stropi.Capacitatea de a se juca pe rând și faptul că activitățile împreună sunt distractive și sunt pline de recompense.
Giugiuliți-vă după băiță și conectați-vă.Că este iubit, ceea ce îi dezvoltă încrederea în sine.

Formarea și consolidarea competențelor de limbaj și de gândire ale bebelușului

Ce puteți faceCe învață copilul dumneavoastră
Conectați-vă și interacționați cu bebelușul. De exemplu, atunci când bebelușul scoate sunete și face gesturi, ca și cum v-ar arăta că vrea să îi citiți o carte, lăudați-l și realizați acțiunea solicitată.Comunică cu dumneavoastră și înțelegeți. Aceasta îi arată că sunetele și acțiunile sunt o bună metodă de a arăta ceea ce gândește sau ceea ce simte.
Când faceți baie cu bebelușul, vorbiți cu el și explicați-i ce faceți împreună. De exemplu, aruncați rățușca în apă și exclamați: „Uite, plutește!”Când vorbiți în acest fel cu copilul în timpul activităților, el învață cuvinte și concepte precum scufundatul și plutitul.
Transformați momentul băiței într-un moment distractiv, pentru a vă ajuta copilul să dobândească noi achiziții. Arătați-i cum să lipească literele din burete pe peretele cădiței, cum să facă rățușca să piuie, cum să stropească și să își găsească burtica sub bulele de spumă.Va învăța să facă lucruri copiindu-vă acțiunile, va înțelege cauzele și efectele atunci când va stropi și va descoperi că lucrurile sunt acolo chiar și când nu le vedeți, atunci când își va găsi burtica — totul în timp ce interacționează cu dumneavoastră.

Înțelegerea dezvoltării fizice

Ce puteți faceCe învață copilul dumneavoastră
Asigurați-vă că momentul băiței este deopotrivă distractiv și educativ, oferindu-i bebelușului jucării variate, astfel încât să poată explora și descoperi cu mâinile.Cum să se distreze și să exploreze în noi feluri, din poziția șezut. Învățând cum să transfere obiecte dintr-o mână în alta și să-și folosească mâinile pentru a face obiectele să funcționeze, de exemplu lipind autocolantele de baie pe cădiță, bebelușul capătă încredere în sine.
Arătați-i bebelușului diferitele părți ale corpului pe măsură ce le folosește și vorbiți despre ele. Lăudați-l atunci când își folosește mâinile pentru a sparge bulele de spumă și spuneți-i ce parte a corpului folosește.Să își recunoască părțile corpului și cum funcționează ele ca să îl ajute să își atingă obiectivele.

Știința bebelușilor!

Mirosurile cunoscute și plăcute îl pot face fericit pe bebeluș. Conform studiilor, bebelușii cărora li s-a făcut baie cu un produs de baie cu aromă (comparativ cu cei cărora li s-a făcut baie cu un produs fără aromă):

 
  • Dau dovadă de o interacțiune cu 30% mai bună cu părinții după baie
  • Plâng cu aproape 25% mai puțin înainte să adoarmă

Rețineți, momentul băiței este distractiv, dar trebuie să vă asigurați că bebelușul este în siguranță întotdeauna. Nu lăsați NICIODATĂ bebelușul singur în apă. Nici măcar o secundă. Deci pregătiți dinainte toate lucrurile de care veți avea nevoie pentru baie și lăsați să intre mesageria vocală. De asemenea, asigurați-vă că boilerul este setat la mai puțin de 50 de grade Celsius pentru a preveni eventualele opăriri.

Back to Top