Skip to main content
Search

Sunteți pe cale să deveniți părinte — cel mai special moment din viața dumneavoastră! Este normal să fiți nervoasă, dar o pregătire cât mai bună înainte de momentul nașterii vă poate ajuta să vă calmați. Iată câteva măsuri ușoare pe care le puteți lua pentru a vă pregăti de sosirea micuțului.

Stimulați simțurile bebelușului

Primele stimulări senzoriale din viața bebelușului dumneavoastră se datorează mângâierilor cât timp el se află în uter. După 28 de săptămâni de sarcină, i se dezvoltă simțul mirosului. Micuțul poate mirosi ceea ce mirosiți și dumneavoastră! Mirosul este primul simț legat de memorie fiindcă centrul său de procesare (cortexul olfactiv) este situat lângă centrul emoțiilor (amigdala) și lângă centrii de memorie (hipocampul și cortexul entorinal), deci mirosul generează amintiri mai impresionante din punct de vedere emoțional decât alte simțuri. Din acest motiv, puteți începe să folosiți unele dintre loțiunile și uleiurile JOHNSON’S® pentru bebeluși pentru a vă hidrata propria piele, astfel încât bebelușul să cunoască deja aceste arome și să se simtă în siguranță după ce se naște.

Luați cursuri de parenting

Cursurile de parenting pot fi foarte utile pentru persoanele care devin părinți pentru prima dată. Aflați mai multe despre astfel de cursuri de la spitalul unde intenționați să nașteți, de la medicul ginecolog, de la moașă, de la prieteni și de la rude.

Analizați opțiunile de naștere

Există diferite moduri de a naște, precum Lamaze și Bradley. Faceți cercetări și discutați cu medicul ginecolog sau cu moașa pentru a decide ce opțiune este cea mai bună pentru dumneavoastră și pentru bebeluș.

Găsiți un pediatru

Începeți să căutați un pediatru cam cu 3 luni înainte de momentul nașterii. Faceți o listă de posibili pediatri — cereți recomandări de la prieteni, rude, vecini, colegi de serviciu care au copii, medicul ginecolog, moașa sau compania de asigurări. Dacă este posibil, programați o consultație prenatală cam cu 2 luni înainte de data prevăzută a nașterii.

Creați o listă de contacte

Creați o listă de contacte (mesaje text, e-mail, apeluri telefonice) pentru a vă ține la curent rudele și prietenii. 

Faceți-vă bagajul pentru spital

Cu cel puțin o lună înainte de data prevăzută a nașterii, faceți-vă bagajul pentru spital. Nu uitați să luați:

  • Cămașă de noapte și papuci

  • Produse cosmetice, inclusiv periuța de dinți și peria de păr. Nu uitați și articolele pentru tată (poate chiar un schimb de haine)

  • Haine pentru întoarcerea acasă: alegeți haine confortabile pe care le-ați purtat pe la jumătatea sarcinii sau mai târziu

  • Haine pentru întoarcerea acasă pentru bebeluș: body sau costum întreg și o hăinuță cu capse

  • Păturică (în funcție de vreme, veți stabili dacă mai aveți nevoie de alte pături)

  • Șervețele pentru bebeluși

  • Tampoane absorbante postnatale

  • Aparat foto/cameră video sau încărcător de telefon

  • Sutien pentru alăptare și tampoane pentru sâni pentru mamele care alăptează

  • Loțiune de spălare pentru prima băiță a bebelușului la spital. Vă recomandăm loțiunea de spălare JOHNSON’S® pentru bebeluși HEAD-TO-TOE
     

Știința bebelușilor!

Știați că: între 25 și 120 de minute de contact piele pe piele imediat după naștere pot avea un efect pozitiv asupra interacțiunii dintre mamă și copil chiar și un an mai târziu!

Cumpărați un scaun de mașină pentru bebeluș

Asigurați-vă că scaunul de mașină a fost instalat corect înainte de a merge la spital. Unele spitale nu vă lasă să luați bebelușul acasă fără scaun de mașină. Mulți agenți de poliție vor fi dispuși să verifice instalarea corectă a scaunului sau puteți vizita pentru a găsi un centru autorizat de verificare a siguranței scaunelor de mașină pentru copii în apropiere de dumneavoastră.

Pregătirea camerei bebelușului

Dumneavoastră și bebelușul veți petrece mult timp în camera bebelușului. Un mod extraordinar de a vă valorifica toată energia din perioada prealabilă nașterii este să creați un spațiu personal perfect pentru dumneavoastră și pentru bebeluș.

Back to Top