Skip to main content
Search

În jur de 3 luni, bebelușul va începe să doarmă mai mult noaptea, dar este important să respectați în continuare rutina de seară, nu numai pentru ca bebelușul să doarmă în continuare bine, ci și fiindcă băița, masajul și giugiulelile pot însemna mult mai mult.

Ritmul de somn începe să se dezvolte pe la 6 săptămâni, iar majoritatea bebelușilor sunt capabili să efectueze cicluri normale de somn și de veghe în jurul vârstei de 3-6 luni. Pe măsură ce bebelușul începe să înțeleagă diferența dintre noapte și zi, este momentul cel mai potrivit să îl ajutați să își îmbunătățească rutina de somn.

Învățați bebelușul să se liniștească singur

Cel mai important aspect al învățării bebelușului să doarmă toată noaptea este să îl învățați să se liniștească și să adoarmă singur. Așezați-l la somn când este somnoros, dar treaz. Bebelușii trebuie să poată adormi în mod independent, ca să se poată liniști singuri atunci când se trezesc în toiul nopții.

Cât ar trebui să doarmă bebelușul meu?

După 3 luni, bebelușii dorm între 13 și 15 ore pe zi. Totuși, este important să rețineți că bebelușii sunt diferiți și unii au nevoie de mai mult somn, iar alții de mai puțin.

Cât de des ar trebui să doarmă bebelușul ziua?

Bebelușul trebuie să doarmă de 2-4 ori în timpul zilei. Reducerea somnului de zi nu este utilă pentru somnul de noapte — ea poate conduce la supraoboseală și la un somn de noapte mai prost — dar vă recomandăm să evitați somnul prea aproape de ora de culcare.

Ce trebuie evitat

Asigurați-vă că rutina de culcare a bebelușului nu este prea îndelungată sau prea greu de respectat. Nu vă învățați bebelușul să adoarmă legănat sau mâncând, fiindcă ar putea să trebuiască să faceți același lucru și atunci când se trezește, în mod normal, în timpul nopții! Puneți-l la somn când este somnoros, dar încă treaz, și culcați-l și dumneavoastră, și partenerul, pe rând.

Modificarea programului de somn

În mod interesant, progresele fizice ale bebelușului îi pot modifica programul de somn. Multe momente-cheie în dezvoltarea sa, precum dobândirea capacității de a se rostogoli sau de a se ridica în picioare, îi pot afecta temporar somnul. Nu vă descurajați dacă bebelușul, care odată dormea toată noaptea, se trezește din când în când în timpul nopții. Respectați în continuare rutina pentru a vă ajuta bebelușul să revină la un program regulat de somn.

 

Creați o rutină pentru somnul din timpul nopții

Rutina noastră JOHNSON’S® în 3 pași include momentul băiței și masajul, două ritualuri fundamentale pentru dezvoltarea sănătoasă și fericită a bebelușului. Atunci când sunt efectuate regulat, aceste ritualuri, împreună cu giugiulelile din momentele de liniște, îl ajută pe bebeluș să știe că este timpul să doarmă.

 

Back to Top