Skip to main content
Search

Orice viitoare mamă citește, urmărește videoclipuri și răscolește internetul ca să afle tot ce poate, însă, înainte de sosirea bebelușului, îi poate fi de mare ajutor o listă rapidă. Pentru a porni cu dreptul, am creat acest ghid rapid care să vă ajute să rețineți aspectele esențiale privind bebelușii.

Ținutul în brațe

Nou-născutul poate părea fragil și delicat, dar nu trebuie să vă fie frică să-l atingeți, să-l mișcați sau să-l țineți în brațe! De fapt, studiile arată că bebelușii ținuți în brațe mai mult de 2 ore pe zi se dezvoltă mai bine și plâng mai puțin.

Fiindcă mușchii gâtului nou-născutului nu sunt încă dezvoltați, va trebui să îi susțineți capul atunci când îl ridicați. De asemenea, trebuie să îi sprijiniți capul pe umărul dumneavoastră sau cu mâna opusă atunci când îl transportați.

Băița

Unii pediatri recomandă să vă curățați bebelușul cu buretele până la vindecarea și căderea completă a cordonului ombilical (de regulă într-o săptămână sau două). Asigurați-vă că aveți pregătite toate produsele necesare pentru baie înainte de sosirea bebelușului, ca să nu trebuiască să ratați nicio clipă cu micuțul.

Aflați cum să spălați bebelușul cu buretele.

Cum să alegeți produse pentru nou-născut

Un produs ideal pentru bebeluși nu ar trebui să irite pielea sau ochii bebelușului, să îi usuce pielea sau să afecteze pH-ul natural al pielii. Este important să rețineți că acesta trebuie păstrat în mod corect, pentru a-i menține calitatea în timpul utilizării normale.

<<Aflați mai multe despre promisiunea noastră față de dvs. și de bebeluș> >>

Schimbarea scutecului

Mulți noi părinți sunt surprinși de cât de multe scutece schimbă pe parcursul unei zile. Pentru a vă ușura viața, aprovizionați-vă cu multe scutece înainte de a aduce bebelușul acasă.

Liniștirea

Majoritatea bebelușilor plâng, în medie, 2 ore pe zi în primele 3 luni. Deci, deși plânsul vi se poate părea deconcertant, este și normal.

Pentru a vă liniști bebelușul, încercați mai întâi să determinați cauza disconfortului său. Îi este foame? Are gaze? Trebuie schimbat? Trebuie să doarmă? Este suprastimulat de zgomote, lumini sau activități?

Pentru a liniști un bebeluș somnoros sau suprastimulat, țineți-l pe umăr și legănați-l ușor. Cântați-i sau vorbiți-i în șoaptă — liniștiți-l cu voce calmă. De asemenea, îl puteți freca ușor pe spate în acest timp. Încercați diferite poziții ca să găsiți una confortabilă pentru amândoi.

Alte aspecte pe care le puteți lua în considerare: Bebelușul nu este foarte mobil în primele săptămâni și poate plânge după ajutor dacă nu stă confortabil în pătuț. Îl puteți ajuta să stea confortabil schimbându-i ușor poziția. Dar, pentru siguranță, așezați-l întotdeauna pe spate pentru somn.

Primele 10 zile pot însemna atât de multTM

Până la trei ani, bebelușul își dezvoltă 85% din creier; fiecare experiență de până la această vârstă contribuie la modelarea creierului. Experiențele multisenzoriale repetitive, constante, previzibile și de iubire pot contribui la dezvoltarea sănătoasă a micuțului.

Deci nu vă îngrijorați atât de mult dacă faceți lucrurile „cum trebuie”, cel mai mult contează să petreceți mult timp cu bebelușul, să îi stimulați simțul tactil și al mirosului, să vă conectați și să îi asigurați creșterea.

Masajul bebelușului

Cercetările au demonstrat că masajul îi poate relaxa pe bebeluși, le poate îmbunătăți somnul și îi poate calma când sunt iritabili. Masajul este și o metodă excelentă de a vă conecta cu bebelușul.

Alimentația

Multe cadre medicale sunt de acord că laptele matern este cel mai bun pentru nou-născuți. Din punct de vedere nutrițional, acesta este conceput special pentru bebelușul dumneavoastră. Desigur, uneori mamele nu pot alăpta, din cauza unor probleme medicale sau a altor circumstanțe speciale.

Oricum vă hotărâți să vă hrăniți bebelușul, asigurați-vă că îl țineți întotdeauna în brațe în timp ce mănâncă. Giugiulelile din timpul alăptării și al hrănirii contribuie la crearea unei legături puternice, de iubire între dumneavoastră și bebeluș.

Somnul

Felul în care bebelușul doarme se schimbă pe măsură ce crește. Nou-născuții dorm mult pe parcursul zilei și se trezesc des atât ziua, cât și noaptea. Chiar și în aceste condiții, puteți începe dezvoltarea unei rutine de somn pentru bebeluș, chiar de la 6-8 săptămâni.

Pe măsură ce bebelușul se dezvoltă și începe să își lungească somnul de noapte, cu mai puține perioade de somn pe timpul zilei, îl puteți ajuta să își formeze un program de somn și să învețe că noaptea se doarme, nu se joacă.

Aflați mai multe despre cum vă puteți ajuta bebelușul să doarmă mai bine cu rutina JOHNSON’S® în 3 pași.

Back to Top