Skip to main content
Search

Indiferent dacă alăptați sau îl hrăniți cu lapte praf, ora mesei este un moment excelent pentru a vă conecta cu bebelușul. Mai jos puteți afla mai multe despre opțiunile pe care le aveți la dispoziție și puteți discuta cu medicul pentru a stabili care e cea mai bună soluție pentru bebelușul dumneavoastră.

Hrănirea bebelușului poate însemna mult mai multTM

Astfel, în timp ce îl țineți în brațe, indiferent dacă îl alăptați sau îi dați lapte praf, bebelușul primește beneficiile atingerii împreună cu substanțele nutritive de care are nevoie, în vederea unei dezvoltări sănătoase și fericite.

Alăptarea

Multe cadre medicale sunt de acord că laptele matern este cel mai bun pentru nou-născuți. Din punct de vedere nutrițional, acesta este conceput special pentru bebelușul dumneavoastră. El conține toate vitaminele și mineralele de care au nevoie bebelușii, este mai ușor de digerat decât laptele praf și sunt șanse mai mici să provoace reacții alergice. Alăptarea îi permite mamei să transmită anticorpi din propriul ei sistem imunitar prin laptele matern, pentru ca bebelușul să fie mai protejat de infecții. Laptele matern se adaptează în mod natural la nevoile în schimbare ale copilului pe parcursul săptămânilor și al lunilor.

Parcurgeți sfaturile noastre privind alăptarea>

Alte modalități de hrănire

Desigur, uneori mamele nu pot alăpta, din cauza unor probleme medicale sau a altor circumstanțe speciale. Discutați cu pediatrul care este cea mai bună opțiune pentru bebelușul dumneavoastră. Oricum vă hotărâți să vă hrăniți bebelușul, asigurați-vă că îl țineți întotdeauna în brațe în timp ce mănâncă. Giugiulelile din timpul alăptării și al hrănirii contribuie la crearea unei legături puternice, de iubire între dumneavoastră și bebeluș. Invitați-vă partenerul să participe — momentul mesei este o oportunitate excelentă pentru a stimula apropierea dintre bebeluș și partenerul dumneavoastră.

 

Back to Top