Skip to main content
Search

Curățenia pielii nou-născutului este esențială pentru sănătatea acestuia, iar băița cu buretele este o oportunitate minunată de a stimula simțurile bebelușului și dezvoltarea acestuia încă de la început.

Majoritatea moașelor și alte cadre medicale recomandă să le faceți baie nou-născuților de 2-3 ori pe săptămână, mărind frecvența pe măsură ce bebelușul crește. Începeți cu spălări cu buretele până ce bebelușului i se usucă și îi cade bontul ombilical, iar rana rămasă se vindecă.

În timpul unei băițe cu buretele, atingerea dumneavoastră blândă în timp ce vă susțineți și vă spălați bebelușul îi poate stimula dezvoltarea fiziologică, cognitivă, emoțională și socială, în timp ce mirosul loțiunilor delicate de la JOHNSON’S® (precum JOHNSON’S® loțiune de spălare 2-în-1 CottonTouch™) îi poate îmbunătăți starea de spirit, de calm și de alertă.

Asigurați-vă că aveți la îndemână tot ce vă trebuie înainte de a-i face bebelușului o băiță cu buretele.
baby sponge bath 1

Cădița sau cada bebelușului, plină cu apă la o temperatură confortabilă.

baby sponge bath 2

Un prosop mare, moale, cu glugă

baby sponge bath 4

Tampoane de vată, pătrate sau rotunde

baby sponge bath 5

O loțiune delicată de curățare concepută special pentru bebeluși, precum loțiunea de spălare JOHNSON’S® loțiune de spălare 2-în-1 CottonTouch™


După baie...
baby sponge bath 1

O loțiune hidratantă, precum JOHNSON’S® loțiune pentru bebeluși sau un ulei pentru bebeluși precum JOHNSON’S® ulei pentru bebeluși

baby sponge bath 2

Haine curate

baby sponge bath 3

Scutec

baby sponge bath 4

Păturică pentru înfășurat

baby sponge bath 5

Un pieptene sau o perie moale

baby sponge bath 6

Unguent protector pentru zona scutecului, precum JOHNSON’S® Cremă intens hidratantă pentru nou-născuți

Cum să spălați bebelușul cu buretele

 

Sponge Bath: Step 1Vorbiți câteva clipe cu bebelușul despre întâmplările zilei, în timp ce vă pregătiți pentru trecerea la momentul băiței. Dezbrăcați-l până la scutec și înveliți-l într-un prosop.


Sponge Bath: Step 2Susținând capul bebelușului, curățați ușor în jurul fiecărui ochi cu un tampon de vată umezit cu apă caldă. Tampoanele de vată sunt recomandate fiindcă nu lasă scame.
Folosiți alt tampon pentru fiecare ochi și ștergeți întotdeauna din colțul interior al ochiului spre exterior. Dacă nu există coji (mucus uscat), nu e nevoie să spălați zona ochilor. Nu spălați ochii.


Sponge Bath: Step 3jurul gurii bebelușului, nasul și întreaga față, dinspre centru înspre exterior, folosind doar apă caldă. Aveți grijă mai ales la zona din spatele urechilor, sub bărbie și la pliurile gâtului. Rețineți: Nu introduceți nimic în ureche sau în nas. Ștergeți cu delicatețe, prin tapotare.


Sponge Bath: Step 4Cu bebelușul înfășurat în prosop, treceți-vă brațul pe sub spatele lui, ținându-i mâna sub cap. Cu mâna liberă, umeziți părul bebelușului cu cârpa. Aplicați o cantitate mică de loțiune de spălare delicată, precum loțiunea de spălare pentru bebeluși JOHNSON’S® loțiune de spălare 2-în-1 CottonTouch™ concepută special pentru a nu irita ochii și masați cu grijă toată suprafața capului. Clătiți părul bebelușului cu apă până ce se elimină toată loțiunea. Întindeți bebelușul și ștergeți-i cu delicatețe capul, ridicând gluga prosopului peste cap ca să nu îi fie frig.


Sponge Bath: Step 5Apoi, spălați corpul bebelușului folosind o loțiune de curățare pentru bebeluși delicată, adecvată, fără săpun. JOHNSON’S® loțiune de spălare 2-în-1 CottonTouch™ este suficient de delicată pentru părul și pielea nou-născutului: De fapt, este folosită de mai multe spitale pentru a le face baie nou-născuților decât orice altă loțiune de spălare pentru bebeluși.
Ținându-i capul acoperit cu colțul prosopului, dezveliți bebelușul și scoateți-i scutecul. Umeziți-vă mâna sau laveta de spălare și faceți spumă și începeți să spălați restul corpului bebelușului. Spălați bebelușul de la gât până în talie, inclusiv brațele și mâinile, apoi clătiți și ștergeți bine. Acoperiți partea de sus a corpului cu un prosop, ca să nu îi fie frig și treceți la picioare și la degetele de la picioare.
Nu uitați să clătiți și să ștergeți bine bebelușul în toate pliurile pielii, întrucât umezeala excesivă poate conduce la iritații ale pielii. Spălați zona scutecului ultima, folosind apă caldă curată: în cazul fetițelor, curățați zona genitală spălând din față înspre spate. În cazul băiețeilor, ștergeți tot din față înspre spate. În cazul băiețeilor necircumciși, spălați cu blândețe penisul și zona genitală, fără să trageți de prepuț.


Sponge Bath: Step 6Înainte de a curăța cordonul ombilical al bebelușului, îi puteți pune bluza și scutecul ca să nu îi fie frig. Nu uitați să nu acoperiți cordonul cu scutecul, fiindcă zona cordonului ar trebui să rămână uscată și curată în permanență.
Curățați în jurul cordonului ombilical și la baza acestuia cu un tampon de vată. Nu vă fie teamă să curățați cordonul; cu cât baza se usucă mai repede, cu atât cordonul va cădea mai repede.


Sponge Bath: Step 7Hidratarea bebelușului reprezintă o componentă esențială a regimului său de îngrijire a pielii. Folosiți produse delicate, precum JOHNSON’S® loțiune pentru bebeluși sau JOHNSON’S® ulei pentru bebeluși pentru a proteja pielea bebelușului și a-i asigura starea de sănătate.


ÎmbrăcatulÎnainte de a îmbrăca bebelușul, asigurați-vă că este complet uscat. Apoi îmbrăcați-l și înfășurați-l într-o păturică, astfel încât să nu îi fie frig. Țineți-vă bebelușul în brațe și bucurați-vă de timpul petrecut împreună.

Știința bebelușilor!

Pe capul bebelușului se află o zonă moale (numită fontanelă) unde craniul nu s-a închis complet. Grație acestei zone moi, capul bebelușului a fost maleabil în timpul trecerii prin canalul de naștere. Puteți atinge cu blândețe și spăla această zonă fără probleme.

Back to Top